Xi rekao kako je spreman objaviti Kinesko-južnokorejsku godinu kulturne razmjene s Munom

Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak rekao kako je spreman s južnokorejskim kolegom Mun Džae-inom zajednički objaviti pokretanje Kinesko-južnokorejske godine kulturnih razmjena.

Xi je navedeno rekao u telefonskom razgovoru s Munom. Tijekom razgovora je Mun poželio Xiju i kineskom narodu sretnu novu godinu, a Xi je uputio jednake želje Munu i južnokorejskom narodu.

Kina i Južna Koreja su se držale zajedno kroz dobro i zlo i udružile snage u promicanju razmjena i suradnje i raznim područjima, što je urodilo plodonosnim rezultatima, rekao je Xi, dodajući kako su obje zemlje izradila učinkovite institucionalne aranžmane i postavile primjer suradnje u borbi protiv epidemije, što potpuno pokazuje visoku razinu strateškog suradničkog partnerstva Kine i Južne Koreje.

Xi je rekao kako se nada da će dvije strane iskreno provesti postignuti konsenzus o ubrzanju usklađenja razvojnih strategija dvije zemlje i produbljenju bilateralne suradnje u ključnim područjima, kako bi neprestano širili uzajamno korisnu suradnju i promicali visoko kvalitetnu integriranu suradnju.

Kina je spremna pojačati koordinaciju s Južnom Korejom u međunarodnim poslovima i zajednički doprinositi zaštiti multilateralizma i slobodne trgovine, dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.