Anketa pokazala kako 85% Kineza ne planira putovati za Blagdan proljeća

Nedavno istraživanje Dnevnika kineske mladeži je pokazalo kako 85% kineskih građana nema planove za putovanje tijekom predstojećih praznika za blagdan proljeća.

Blagdan proljeća, odnosno Kineska lunarna nova godina, je važna prigoda za obiteljska okupljanja, a ove godine pada 12. veljače. Obično stvara putničku groznicu poznatu kao najveća svjetska godišnja migracija ljudi, koja ove godine traje od 28. siječnja do 8. ožujka.

Gotovo svih (97%) 2 025 ispitanika u anketi se složilo da izbjegavanje putovanja doprinosi kineskim nastojanjima za obuzdavanje epidemije, dok ih 95% vjeruje kako je nužno omogućiti podršku za ljude u potrebi koji se neće vratiti u rodna mjesta.

Zbog posebne situacije ove godine, 91% ispitanika vjeruje kako će ipak moći uživati u praznicima, iako će biti odvojeni od obitelji.

Gotovo 66% ispitanih je reklo kako će putem internetskih platformi poslati čestitke i dobre želje rođacima kroz internetske platforme, jer se ove godine ne savjetuju obiteljski posjeti. Ostali će provesti praznike opuštajući se kod kuće (63%), vježbajući (36%) ili razvijajući hobi (34%).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.