Kineski veleposlanik: Kini i SAD-u je potreban dijalog, a ne sučeljavanje

Jedini način da Kina i Sjedinjene Američke Države izađu iz razlika i neslaganja je iskren i ravnopravan dijalog na osnovama uzajamnog poštovanja, rekao je u srijedu kineski veleposlanik u SAD-u Cui Tiankai.

Cui je navedeno izjavio dok je držao govor na internetskom dijalogu “Angažman Kine i SAD-a: prošla postignuća i buduće prilagodbe”, koji su u srijedu navečer organizirali Kinesko narodno udruženje za mir i razoružavanje i Centar Carter.

“Naše dvije zemlje imaju ne mali broj razlika i neslaganja. Jedini put za izlazak iz njih je iskren i ravnopravan dijalog na osnovama uzajamnog poštovanja”, rekao je.

Što se tiče specifičnih pitanja, dvije zemlje bi trebale istraživati rješenja prihvatljiva za obje strane na osnovama dobre volje za dobru volju i dobre vjere za dobru vjeru, rekao je, dodajući kako “tvrditi da je dijalog beskoristan nije različito od zagovaranja sučeljavanja”.

“Oko pitanja koja se tiču njenog suvereniteta, ponovnog ujedinjenja i teritorijalnog integriteta, Kina neće odstupiti te se nada kako će SAD poštovati kineske ključne interese i suzdržati se od prelaska crvene linije”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.