Dužnosnik Xinjianga odbacio optužbe i pozdravio posjete

Visoki dužnosnik sjeverozapadne kineske Autonomne regije Ujgura Xinjiang je u ponedjeljak odbacio optužbe za genocid i zločine protiv čovječnosti bivšeg američkog državnog tajnika Mikea Pompea kao najveći slučaj podmetanja u ljudskoj povijesti te je pozvao strance da posjete regiju i sami upoznaju stvarnu situaciju.

“Pompeove zlonamjerne primjedbe su ozbiljno prekršile međunarodno pravo i osnovne norme upravljanja međunarodnim odnosima, uplele su u unutarnje poslove Kine i povrijedile osjećaje svih etničkih skupina u Xinjiangu. Njegova odlučnost ja samo komad starog papira,” rekao je na tiskovnoj konferenciju u Pekingu Xu Guixiang, zamjenik čelnika Odjela za promidžbu Regionalnog komiteta Xinjianga Komunističke partije Kine.

“Pozivamo strance iz svih područja života, uključujući relevantne dužnosnike nove administracije SAD-a, da posjete Xinjiang i sami vide stvarnu situaciju tamo kako bi izbjegli da ih zavedu Pompeove laži,” rekao je.

“Međutim, također imamo principe i donju granicu i nećemo prihvatiti takozvanu “istragu” s pretpostavkom krivice,” rekao je Xu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.