Kina obećala još cjepiva za COVID-19 zemljama u razvoju

Kina će nastaviti unutar svojih mogućnosti pravovremeno pružati cjepiva za COVID-19 drugim zemljama, naročito onima u razvoju te doprinijeti izgradnji zajednice zdravlja za sve, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno izjavio na dnevnom susretu s tiskom, nakon objave da je Kina u ponedjeljak ujutro, u prvoj pošiljci kineske pomoći u cjepivima drugim zemljama, donirala cjepiva Pakistanu.

Ponavljajući kinesku posvećenost činjenju cjepiva za COVID-19 globalnim javnim dobrom kada se razviju i stave u uporabu je Wang rekao kako će Kina doprinijeti postizanju dostupnosti i pristupačnosti cjepiva u zemljama u razvoju. “Djelujemo prema našim riječima.”

“Također aktivno sudjelujemo u SZO-om predvođenoj inicijativi COVAX radi omogućivanja cjepiva za zemlje u razvoju,” dodao je glasnogovornik.

Osim toga Kina također podržava relevantne tvrtke u izvozu cjepiva u zemlje kojima je hitno potrebno, priznavanju kineskih cjepiva i odobravanju hitne uporabe kineskih cjepiva u tim zemljama, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.