Glas poduzetnika: veliki prosvjed u Zagrebu

Nezadovoljni mjerama koje nisu ublažene, poduzetnici, obrtnici, ali i brojni građani iz cijele Hrvatske stigli su na zagrebački Trg bana Jelačića. Veliki prosvjed organizirala je udruga Glas poduzetnika zbog, kako kažu, neadekvatnih mjera i diskriminatornih odluka.

Tražili su da se pravedno obeštete svi oni koji imaju velik pad prometa i prihoda , a ne samo oni koji su u potpunosti zatvoreni. Osim toga, tražili su da ih se oslobodi parafiskalnih nameta, odnosno da članstvo u komori bude dobrovoljno, a zatražili su i da se mjere isplate minimalnih plaća odvijaju unaprijed, a ne s nekoliko mjeseci zakašnjenja.

Prema nekim procjenama, okupilo se i do nekoliko tisuća prosvjednika.

Tri su glavna razloga zašto smo organizirali današnju akciju usmjerenu na komentiranje gospodarskih mjera, rekao je na samom početku izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin.

Prvi je taj što smatramo da su mjere diskriminatorne prema ugostiteljstvu i fitness centrima. Drugo, tražimo pravilno obeštećenje za djelatnosti koje su pogođene padom prihoda, a nisu formalno zatvorene. To su putničke agencije, event industrija, povremeni prijevoz i turistički vodiči. Treće, smatramo da bi država trebala biti puno redovitija u podmirivanju sredstava koje je osigurala za minimalne plaće zaposlenika. Ono što je država osigurala je pomoć zaposlenima da ne postanu nezaposleni, ono u čemu država nije dobra je pomoć poduzetnicima kroz nadoknadu štete i osiguravanje kreditnih linija za likvidnost, rekao je.

Pozvali smo sve zainteresirane da putem live-streama kažu što misle o mjerama i kako su one utjecale na njih i njihove obitelji, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.