Kina osudila SAD zbog razmatranja prihvaćanja prekršitelja iz Hong Konga

Kina je u utorak osudila državnog tajnika SAD-a Antonyja Blinkena jer je rekao kako bi SAD trebale slijediti britansku takozvano politiku BNO i omogućiti ulazak stanovnicima Posebne upravne regije Hong Kong koji žele napustiti grad, uključujući prekršitelje zakona.

Obraćajući se medijima je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao kako bi zemlje trebale kazniti kršitelje zakona, što je stvar osnovnog principa. Rekao je da bi se SAD, ako vjeruju u ovaj princip i slažu se da se primjenjuje na prekršitelje upleten u incident na Capitol Hillu, trebale protiviti omogućivanju ulaska stanovnicima Hong Konga koji krše zakon.

Ponovio je kako je stav Kine u pitanjima povezanim s Hong Kongom dosljedan i jasan. “Poslovi Hong Konga su čisto unutarnji poslovi Kine i ne trpe inozemno uplitanje,” rekao je.

Wang je pozvao SAD da isprave pogreške otvorenog poticanja kršitelja zakona u Hong Kongu i uplitanja u unutarnje poslove Kine s izgovorom pitanja povezanih s Hong Kongom i ne narušavaju povjerenje i suradnju između Kine i SAD-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.