Kineski premijer održao simpozij sa stranim stručnjacima u Kini

Premijer Li Keqiang se u utorak u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, ususret Blagdanu proljeća ili Kineskoj lunarnoj novoj godini, sastao i održao simpozij sa predstavnicima stranih stručnjaka koji rade u Kini.

Li je stranim stručnjacima u Kini i pojedinim prijateljima koji podržavaju izgradnju modernizacije u Kini uputio blagdanske čestitke i dobre želje

Na simpoziju su stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Singapura, Nepala, Britanije i Francuske podijelili savjete i prijedloge o temama kao što su kinesko gospodarstvo i financije, osnovna znanstvena istraživanja, prevencija i kontrola bolesti COVID-19, obrazovanje, znanstvena i tehnološka inovacija te zaštita okoliša.

Kinesko gospodarstvo je ostvarilo teško stečena postignuća i zabilježilo pozitivan rast u 2020. unatoč šokovima izazvanim bolešću COVID-19, rekao je Li, dodajući kako su strani stručnjaci također ostvarili pozitivna ostvarenja.

Kina će se daljnje otvoriti svijetu i usvojiti sve napredne znanstvene ideje i istraživačke metode koje su vrijedne učenja, rekao je Li, dodajući kako je još stranih stručnjaka dobrodošlo na rad u Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.