Ministarstvo trgovine: Kina će produbiti reforme u pilot zonama slobodne trgovine

Kina će promicati duboku razinu reformi u pilot zonama slobodne trgovine te poticati inovacije u liberalizaciji i olakšavanju trgovine i investicija, rekli su iz Ministarstva trgovine.

Ministarstvo radi na negativnom popisu za prekograničnu trgovinu uslugama za luku slobodne trgovine u Hainanu, rekao je u srijedu dužnosnik Ministarstva trgovine.

Prema nacrtu 14. Petogodišnjeg plana i Dugoročnih ciljeva do 2035., pilot zonama slobodne trgovine će biti dodijeljene veće ovlasti za donošenje odluka u reformi, dok će izgradnja luke slobodne trgovine u Hainanu biti stabilno unaprijeđena.

Tijekom razdoblja 13. Petogodišnjeg plana (2016.-2020.) je novo izgrađeno 17 pilot zona slobodne trgovine, što je dovelo njihov ukupan broj u zemlji do 21, dodali su iz Ministarstva trgovine, ističući kako je broj stavki na negativnom popisu za pristup inozemnim investicijama u pilot zonama slobodne trgovine kroz prošlih pet godina smanjen sa 122 na 30,

Tijekom 2020. je u 18 pilot zona slobodne trgovine ukupno osnovano 393 000 novih poduzeća, koja su prošle godine generirala 176,38 milijardi juana (oko 27,27 milijardi američkih dolara) izravnih inozemnih ulaganja, što čini 17,6 % inozemnih ulaganja u Kinu, podaci su pokazali Ministarstva trgovine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.