Višestranačka suradnja i političko savjetovanje pružaju snagu za modernizaciju Kine

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Xi Jinping je u ponedjeljak izrazio nadu da će nekomunističke osobe dati prijedloge za nove razvojnu fazu, filozofiju i paradigmu u zemlji.

Kina je usvojila sustav višestranačke suradnje i političkog savjetovanja pod vodstvom KPK. Sustav naglašava vodstvo KPK i socijalističku demokraciju koju obilježavaju političko savjetovanje, sudjelovanje u razmatranju državnih poslova i demokratski nadzor. Njegova snaga leži u mnogim aspektima kineskih političkih aktivnosti i društvenog upravljanja.

Slušajući prijedloge i preporuke te prihvaćajući kritike i nadzor kroz različite oblike konzultacija, KPK može postići najširi konsenzus u svim svojim odlukama i radu. Čineći tako država može osigurati izbjegavanje frakcijskih podjela i ogorčenih nesuglasica među strankama. Također pomaže u sakupljanju mudrosti i snage cjelokupnog društva radi napretka reformi i razvoja, učinkovitog nadilaženja bilo kakvih problema i osiguravanja da ključan rad ne bude ometen nedostatkom konsenzusa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.