Zašto svijet ne brine o Pekinškoj zimskoj Olimpijadi

Prije šest godina je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, kad je objavio kako je Peking osvojio pravo održavanja Zimske olimpijade 2022. godine, rekao kako je Olimpijadu „predao ljudima od povjerenja“. Pripremni radovi za Zimsku Olimpijadu u Pekingu trenutno redovito napreduju, što pokazuje kako Bach ispravno prosudio.

Nedavno je kineski predsjednik Xi Jinping u telefonskom razgovoru s Thomasom Bachom rekao kako je uvjeren da će se Kina, uz snažnu podršku raznih strana, sigurno i sveobuhvatno pripremiti na Olimpijadu i osigurati njeno uspješno održavanje.

Ovo uvjerenje prvenstveno dolazi iz kineske učinkovite kontrole epidemije i obnove gospodarstva, što je stvorilo uvjete za uspješno održavanje Zimske olimpijade. Profesionalna olimpijska internetska stranica „Ispod zastave s pet prstenova“ je objavila da je epidemija najveća prijetnja održavanju Olimpijade, ali je Kina strateškom vizijom i učinkovitim mjerama spriječila veliko širenje koronavirusa.

Istovremeno, kinesko povjerenje dolazi iz stalnog napretka priprema za Zimsku olimpijadu. Očito je kako su pripreme za održavanje Zimske olimpijade položile ispit pritiska epidemije, a rezultati su iznad očekivanja.

Do sad je svih 12 sportskih borilišta izgrađeno prema planu. Nacionalni centar za skijaške skokove „Snijeg po volji ( Xue Ru Yi)“ i nacionalni paviljon brzog klizanja „Ledeno-svilena vrpca ( Bing Si Dai)“ su također izgrađeni, željeznice Peking-Zhangjiakou i Peking-Chongli su puštene u promet, a sportske ikone za Zimsku olimpijadu i paraolimpijadu u Pekingu su uspješno objavljene.

Unatoč epidemiji će Kina prema planu održati Zimsku olimpijadu u Pekingu, što će unaprijediti sudjelovanje 300 milijuna stanovnika u zimskim sportovima i dati doprinos njihovom svjetskom razvoju.

Kina će maksimalnim naporima smanjiti rizik od epidemije te osigurati neometano, sigurno i lijepo održavanje igara, što je također kineski prijedlog i nacrt za održavanje sportskih manifestacija nakon epidemije.

Svijet također treba odlučnije pouzdanje i jedinstvo kod suočavanja s epidemijom. Zimska olimpijada u Pekingu će biti veza putem koje će razni narodi širom svijeta pokazati kako je pred izazovima važno jedinstvo, što je praktični smisao izgradnje zajednice koja dijeli sudbinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.