Premijer Li podsjetio na “ledolomni” duh i pozvao na veću stabilnost kinesko-britanskih odnosa

Kineski premijer Li Keqiang je u srijedu održao video govor na novogodišnjem banketu koji je održao britanski Klub grupe 48.

Prije šezdeset i osam godina je grupa dalekovidnih Britanaca, koje je predstavljao Jack Perry, probila led i otvorila vrata kinesko-britanskoj trgovini, pružajući dragocjeno duhovno bogatstvo za prijateljske razmjene između dvije zemlje, rekao je Li.

Sve dok obje zemlje budu prenosile naj “ledolomni” duh s generacije na generaciju i ostanu vjerne promicanju prijateljstva i razvoja, neće biti leda koji se ne može slomiti niti razlika koje se ne mogu riješiti, rekao je.

2020. je bila godina puna događaja za Kinu, Britaniju i cijeli svijet. Kinesko gospodarstvo je na godišnjoj razini poraslo za 2,3%, što je teško ostvareno postignuće, rekao je Li.

Ističući kako pandemija bolesti COVID-19 još predstavlja ozbiljan izazov i kako se svjetsko gospodarstvo nastavlja suočavati s nekoliko nesigurnih i nestabilnih čimbenika je Li rekao kako će Kina održati konzistentnost, stabilnost i održivost makro politika te osigurati gospodarske rezultate u razumnom rasponu.

Britanija je važan partner Kine u Europi i Kina uvijek pridaje veliku važnost razvoju bilateralnih odnosa, rekao je.

Obje zemlje bi trebale proširiti suradnju i povećati stabilnost bilateralnih odnosa na osnovama uzajamnog poštovanja i ravnopravnog tretmana, rekao je premijer.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.