Pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi!

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti

Kroz mjesec veljaču, Hrvatski savez za rijetke bolesti, tradicionalno provodi kampanju podizanja svijesti o rijetkim bolestima ususret Međunarodnom danu rijetkih bolesti koji se obilježava 28. veljače.

Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju vezanu uz COVID-19, Savez provodi online kampanju pod nazivom #vidimte.

Kroz kampanju #vidimte, Savez prikazuje 6 kratkih dokumentarnih filmova s 12 sudionika u kojem svaki obrađuje po jednu od problematika s kojima se rijetki susreću.

„U Hrvatskoj ima oko 200.000 oboljelih od rijetkih bolesti, a kako postoji oko 7.000 različitih dijagnoza, manifestacije bolesti su uglavnom individualne kao i njihovi izazovi te time oboljele dovodi do situacije da su nevidljivi zdravstvenom sustavu, socijalnom sustavu ali i općenito društvu u cjelini. Za rijetke obično kažemo da su su rupa u sustavu, da su „nevidljivi”.

Upravo zbog toga, ove godine želimo da budu viđeni. Ovim filmovima želimo cijelom društvu pokazati kako žive oboljeli od rijetkih bolesti, koji su izazovi s kojima se susreću, koje su prepreke, problemi i kako im konkretno možemo pomoći. „- izjavila je Sara Bajlo, dopredsjednica Saveza

Filmovi se objavljuju na Facebook stranici :

https://www.facebook.com/HrvatskiSavezZaRijetkeBolesti

Iz Saveza pozivaju sve da se uključe dijeljenjem sadržaja s #vidimte na društvenim mrežama.

Ovo kampanju podržale su mnoge osobe iz javnog života koje će dijeliti sadržaje na svojim profilima na društvenim mrežama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.