Kina će potpuno olakšati ruralno oživljavanje i modernizaciju poljoprivrede i ruralnih područja

Kina je u nedjelju objavila “Središnji dokument broj 1” za 2021. naglašavajući nastojanja za sveobuhvatno unaprjeđene ruralnog oživljavanja i ubrzavanje modernizacije poljoprivrede i ruralnih područja.

Budući da je riječ o prvoj izjavi o politikama koju kineske središnje vlasti objavljuju svake godine, dokument se smatra pokazateljem prioritetnih politika. Rad na poljoprivredi i ruralnim područjima je visoko na dnevnom redu 18 uzastopnih godina od 2004..

Tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.) će Komunistička partija Kine smatrati rad na poljoprivredi, ruralnim područjima i poljoprivrednicima vodećim prioritetom, stoji u dokumentu.

“Kina će učiniti sveobuhvatno unaprjeđenje ruralnog oživljavanja glavnim zadatkom u ostvarenju preporoda kineske nacije e će nastojanjima cijele Partije i društva ubrzati modernizaciju poljoprivrede i seoskih područja,” navedeno je u dokumentu.

Ove godine će država održati stabilnost žetvenih područja, s proizvodnjom žitarica koja će prijeći 650 milijardi kilograma i daljnjim unaprjeđenjem kvalitete poljoprivrednih proizvoda i sigurnosti hrane te će osigurati da je rast prihoda poljoprivrednika brži nego kod urbanih stanovnika, stoji u dokumentu.

Država će također početi provoditi plan modernizacije poljoprivrede i sela te daljnje promicati reformu ruralnih područja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.