Kineski postao službeni jezik UNWTO-a

Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih naroda (UNWTO – United Nations World Tourism Organization) i španjolska vlada su službeno objavili kako će od 25. siječnja 2021. kineski formalno postati službeni jezik UNWTO-a.

Kineski se pridružio engleskom, španjolskom, francuskom, arapskom i ruskom, što je broj službenih jezika dovelo do šest.

Glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili je producirao poseban video kako bi uputio čestitke. U videu je kaligrafskim kistom napisao kineski znak fu, koji znači “blagoslov” i uputio čestitke za Kinesku novu godinu.

UNWTO je svjetska najutjecajnija međuvladina međunarodna turistička organizacija. Trenutno ima 159 država članica, a sjedište joj je u Madridu, glavnom gradu Španjolske, koja drži i depozitarnu vladu organizacije. Kina se UNWTO-u pridružila 1983..

Prema kineskom Ministarstvu kulture i turizma je postavljanje kineskog za službeni jezik UNWTO-a povećalo integritet i autoritet UNWO-a kao specijalizirane organizacije Ujedinjenih naroda i unaprijedilo status i udio kineskog u međunarodnim organizacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.