Program poticanja razvoja poduzetništva Grad Osijek provodi od 2016. godine, a u gradskoj upravi za 1. su ožujka najavili raspisivanje dvaju javnih poziva za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2021. godini.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i pročelnik za gospodarstvo Tomislav Krolo poduzetnike su pozvali da iskoriste sredstva kojih je ove godine ukupno na raspolaganju 4,39 milijuna kuna. Korisnici potpora mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, isključivo trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti koji imaju sjedište na području Grada Osijeka, a obrti i samostalne djelatnosti – i sjedište i prebivalište na području Grada Osijeka koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i imaju najmanje jednog zaposlenog. Riječ je o mjerama koje se provode radi jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

Za javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva osigurano je 2,89 milijuna kuna, a za poziv namijenjen poduzetnicima u IT sektoru predviđeno je 1,5 milijuna kuna. Među osam mjera, potpore su za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, certificiranje proizvoda, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU-a, za izlaganje i odlazak na sajmove, stručno osposobljavanje zaposlenika te za digitalizaciju poslovanja. Jedan poduzetnik može se prijaviti za više mjera potpore, ali najveći je iznos koji mogu dobiti ograničen na 45 tisuća kuna.

Javni pozivi bit će dostupni na mrežnoj stranici Grada Osijeka www.osijek.hr i otvoreni do 31 ožujka. Partner je u provođenju javnih poziva Poduzetnički inkubator BIOS, a sve informacije moći će se dobiti i u Centru za poduzetništvo telefonski na broj 031/283 820 ili e-mailu info@czposijek.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.