Peking počeo cijepiti opću javnost

Peking provodi plan masovnog cijepljenja za COVID-19 opće javnosti, s građanima u dobi od 18-59 se koji se prijavljuju za injekciju.

Unutar dva sata su medicinski radnici u nedjelju na privremenoj lokaciji za cijepljenje u Pekingu dovršili davanje prve doze cjepiva za COVID-19 kod 1 600 stanovnika.

“Uspostavili smo različita područja za čekanje, trijažu, registraciju, cijepljenje i nadzor. U području za čekanje je postavljeno 180 sjedala za ljude koji čekaju unutra, jer je vani još hladno,” rekao je Zhang Shuanglin, radnik na lokaciji.

Ovo je samo jedna od stotina postaja za cijepljenje diljem grada. Svih 16 administrativnih četvrti Pekinga je započelo program cijepljenja.

Stanovnici se mogu registrirati skeniranjem QR kodova koje su odaslala stambena naselja. Radnici naselja će tada organizirati cijepljenje.

Kineska vlada je obećala da će besplatno osigurati cjepiva za COVID-19. Također je objavila kako isplate za cjepiva protiv bolesti COVID-19 neće utjecati na svakodnevno liječenje stanovnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.