Najbolja je kazališna predstava “Štajga” prema romanu Ivane Šojat vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića; za najbolju mušku ulogu u toj predstavi Zlatnim Studiom nagrađen je Osječanin Miroslav Čabraja, dok je najboljim “novim licem u kazalištu i na filmu” proglašena Matea Marušić.

Najbolje, najkvalitetnije i najdojmljivije iz protekle godine u 19 kategorija iz područja filma, kazališta, radija, televizije i glazbe odabrao je stručni žiri, a čitatelji Studija svojim su glasovima izabrali: najbolji film, televizijsku seriju, pjesmu, kazališnu predstavu, radijsku postaju, TV reality show, TV zabavu, emisiju, novo lice na glazbenoj sceni te kazališnim daskama, najboljeg televizijskog voditelja ili voditeljicu, novinarku ili novinara, pjevačicu, pjevača, filmskoga glumca i glumicu, radijski glas, mušku i žensku kazališnu ulogu.

Nagrada za novo lice u kazalištu i na filmu dobila je Matea Marušić, Zlatni Studio za najbolju predstavu otišao je ekipi “Štajge” Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca. Miroslav Čabraja najbolji je kazališni glumac.

“Prvo sam bio iznenađen nominacijom i drago mi je da je napokon ovako jedna velika nagrada otišla u Slavoniju, nakon Mije Dimšić, koja ju je osvojila prije koju godinu. Ja je stvarno iskreno posvećujem svojim djevojčicama Nori i Riti jer one će se tome najviše veseliti”, izjavio je Čabraja.

Ivana Šojat na svojoj je FB stranici napisala: “Velika je ta moja Slavonija, prostrana dušom, bogata pričama, bremenita poviješću kao i svako raskrižje kojim su narodi pristizali i miješali se malo u spokoj zajedništva, malo u krvave razdore rata. A Vinkovci, oni su uvijek bili raskrižje, prostor na kojemu je dovoljno malo dublje zabiti ašov, da bi se iskopali tragovi kakva rimskog cara, avarskog konjanika ili naušnice gospe iz vremena prije Krista koja je zbog neke nama neznane tuge odlučila skončati na dnu bunara… Oni koji vele da su Slavonci mutavi (ima i takvih), takvi ne znaju da Slavonci vrijedno rade i šute dok im ne prekipi… Neću duljiti, niti se prenemagati, nego ću od srca zahvaliti svima koji su svojim glasom doprinijeli da “Štajga”, moja “Štajga”, “Štajga” vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić, “Štajga” sjajnog redatelja Jasmina Novljakovića bude ovjenčana nagradom Zlatni Studio. Puno mi znači ta nagrada, jer kroz nju se provlači životna priča mog djeda Josipa Šojata, željezničara, priča grada u kojem je rođen moj otac, grada koji mi je u srcu. Hvala vam! Sretna sam!

Nagrade Zlatni Studio odijeljene su u pet skupina: film, televizija, kazalište, glazba i radio, u čak 19 kategorija. HRT je slavio u kategoriji “Domaća TV serija”, i to za seriju Nestali. Zlatni studio za najbolju TV zabavu osvojila je emisija “The Voice”. HRT-u je dodijeljena i posebna nagrada za projekt “Sunčana strana Prisavlja”, a preuzeli su je glavna urednica HTV-a 3 Vlatka Kolarović, rukovoditeljica Glazbe HRT-a Ivana Kocelj i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Izravni prijenos iz studija Anton Marti vodili su Daniela Trbović i Ivan Vukušić, a tijekom dodjele uživali smo u izvedbama Massima, Petra Graše, Marka Tolje, Zsa Zse, Vanne, Jasne Zlokić, Gabi Novak … te novih nada glazbene scene – Nike Turković, Jure Brkljače i Vinka Ćemeraša.

Najbolji filmski glumac je Goran Navojec za ulogu u filmu Mare, najbolji film – Tereza 37 redatelja Danila Šerbedžije, a najbolja glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu Mare.

Najbolja kazališna predstava je Štajga – vinkovačkog gradskog kazališta Joze Ivakića, najbolja kazališna glumica Ana Begić Tahiri za ulogu u predstavi Idiot – HNK Zagreb, glumac – Miroslav Čabraja za ulogu u predstavi Štajga. Zlatni studio u kategoriji novo lice u kazalištu i na filmu osvojila je Matea Marušić.

Hrvatska radiotelevizija osvojila je Zlatni studio za “The Voice Hrvatska” u kategoriji najbolje TV zabave te u kategoriji domaća televizijska serija za “Nestale”. Posebno priznanje – poseban Zlatni studio, dodijeljen je projektu “Sunčana strana Prisavlja”.

Zlatni studio za pjevačicu godine osvojila je Jasna Zlokić, a za novo lice na glazbenoj sceni Jure Brkljača. Najbolji pjevač je Massimo, a njegov hit “Mali krug velikih ljudi” proglašen je pjesmom godine.

Radio Istra je najbolja radijska postaja, radijski glas – Edita Lučić Jelić, tv voditeljica godine Ivana Paradžiković, tv emisija RTL Direkt, najbolji reality show Život na vagi RTL-a, a TV novinar godine Andrija Jarak.

Dodjelu je “zaokružila” sjajna izvedba pjesme “Hrabri ljudi” – Gabi Novak su se pridružile Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Zorica Kondža, Gibonni, Marko Tolja, Petar Grašo, Tomislav Mužek i Tedi Spalato.

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.