Glasnogovornik kineske misije odbacio primjedbe UK-a o ljudskim pravima

Glasnogovornik kineske misije Liu Yuyin je odbacio pogrešne primjedbe povezane s Kinom tajnika za vanjske poslova UK-a tijekom 46. zasjedanja Vijeća za ljudska prava.

Istaknuo je kako je Kina uvijek tvrdila da bi zemlje trebale provoditi konstruktivan dijalog i suradnju o ljudskim pravima na temeljima jednakosti i međusobnog poštovanja, dodajući da se ljudska prava ne smiju koristiti u političke svrhe, a još manje kao sredstvo za blaćenje drugih zemalja i obuzdavanje njihovog razvoja. “U Vijeću za ljudska prava nema mjesta lažima i obmanama. Na našu žalost, Velika Britanija, Njemačka, Danska i Finska te nekolicina drugih zemalja su danas zloupotrijebile platformu na visokoj razini u Vijeću za ljudska prava za širenje lažnih informacija, klevetanje Kine i uplitanje u kineske unutarnje poslove. Kina se čvrsto protivi njihovim primjedbama i kategorički ih odbacuje”, dodao je.

Glasnogovornik kineske misije je također napomenuo kako su “Xinjiang i Tibet, u kojima uglavnom žive etničke manjine, lijepi primjeri napretka u ostvarivanju ljudskih prava u Kini. Kina provodi etničku politiku koja uključuje jednakost, jedinstvo, etničku regionalnu autonomiju i zajednički prosperitet. Kina poziva ljude iz cijelog svijeta da posjete Xinjiang i svojim očima vide prosperitet i sretan život ljudi u Xinjiangu. Odlučno se protivimo bilo kakvoj takozvanoj “istrazi” s pretpostavkom krivnje. ”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.