Najava izgradnje novog pogona prerade Mesne industrije Ravlić

Potpisivanjem Ugovora o financiranju u provedbi mjere ulaganja u preradu za sektor mesa i mlijeka iz programa Ruralnog razvoja, u prostorijama Osječko-baranjske županije najavljen je projekt dogradnje i opremanja novog pogona prerade mesa Mesne industrije Ravlić d.o.o. za koji su odobrena sredstva Europske unije u iznosu od 26,9 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije iznosi 54 milijuna kuna.

Početak je ovo realizacije velikog projekta koji će značajno doprinijeti gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije i to kroz dizanje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija, a što će omogućiti otvaranje još 50 novih radnih mjesta u pogonu Mesne industrije Ravlić u Petrijevcima te jačanje i širenje suradnje s preko 300 kooperanata, malih i srednjih OPG-ova s kojima danas posluju.

Ukupna površina novog pogona bit će 3.000 m2 koji će zajedno s najmodernijim strojnim parkom omogućiti čak 3 puta veće proizvodne kapacitete.

Posjet ministrice Vučković

Povodom najave realizacije investicije te potpisivanja Ugovora, Mesnu industriju Ravlić posjetila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji državnog tajnika Tugomira Majdaka, ravnateljice HAPIHa Darje Sokolić te pročelnice za poljoprivredu Osječko-baranjske županije Silve Wendling. Ugostili su ih predsjednik Uprave Mesne industrije Ravlić Mario Ravlić, članovi Uprave Ivana Ravlić Devald, Suzana Jurić Sekulić, Ante Žužul, predsjednik Nadzornog odbora Zlatko Ravlić te članovi Nadzornog odbora Andrija Čeh i Sanela Kučar.

Ministrica Vučković s pratnjom je obišla dio pogona Mesne industrije Ravlić. Nakon obilaska održan je i radni sastanak, a glavne teme razgovora bile su realizacija investicije novog pogona prerade, aktualno poslovanje Mesne industrije Ravlić, kao i sustav izravnih potpora.

Kruna investicijskog ciklusa

„Uvjeren sam da bez jake poljoprivrede nema ni jake države i upravo zbog toga sam izrazito sretan i ponosan što je ovaj projekt prepoznat kao značajan korak, ne samo za razvoj Mesne industrije Ravlić, već i za razvitak ruralnog prostora naše Slavonije i Baranje te poljoprivrede Republike Hrvatske. Veliko hvala svima na podršci te ministrici Vučković na pristupačnosti i otvorenoj komunikaciji koja obilježava našu izvrsnu suradnju.“ rekao je Mario Ravlić, predsjednik Uprave Mesne industrije Ravlić.

Ovaj projekt je kruna velikog investicijskog ciklusa Mesne industrije Ravlić koji uključuje uspješno realiziranu investiciju solarne elektrane kojom pokrivaju 40% svojih potreba te izgradnju kompleksa farme tovne junadi kapaciteta 1000 grla. Ukupna vrijednost ovog ciklusa zajedno s investicijom u novi pogon prerade mesa iznosi gotovo 70 milijuna kuna.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.