Carrie Lam: Vlada Hong Konga će surađivati sa središnjim vlastima na poboljšanju izbornog sustava u 3 aspekta

Izvršna upraviteljica Posebne upravne regije Hong Kong Carrie Lam je u ponedjeljak rekla kako je pristup poboljšanju izbornog sustava Hong Konga temeljen na odluci, izmjenama i dopunama legalan i ustavnopravan, a vlada Hong Konga će surađivati sa središnjim vlastima tijekom izvođenja ovog posla u tri aspekta.

Lam je na tiskovnoj konferenciji iznijela spomenuta tri aspekta.

Prvo, vlada Hong Konga će unaprijediti postupak objašnjavanja. Drugo, Ured za ustavna i kopnena pitanja i Odjel za pravosuđe vlade Hong Konga će provesti izmjene lokalnog izbornog zakonodavstva. Treće, Aneksi I i II Temeljnog zakona Posebne uprave regije Hong Kong će sadržavati izmjenu lokalnog izbornog zakonodavstva i odrediti potpunu i preciznu metodu odabira izvršnog upravitelja i formiranja zakonodavnog vijeća Hong Konga.

Lam je također izrazila poštovanje prema vodećoj ulozi središnjih vlasti i donošenju odluka po pitanju pogledu. Naglasila je da postoji hitna potreba za uklanjanjem rupa i poboljšanjem izbornog sustava Hong Konga, kako bi se mogao vratiti izvornim težnjama, kanalima i okvirima načela “jedna zemlja, dva sustava”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.