Kina će pojačati sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva

Kina će pojačati sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva kako bi podržala razvoj predvođen inovacijama, navedeno je u ponedjeljak u izvješću o radu Vrhovnog narodnog suda (VNS-a).

Uložit će se više nastojanja kako bi se poboljšala zaštita prava intelektualnog vlasništva osnovnih tehnologija u ključnim područjima i industrijama u usponu, stoji u izvješću predanom nacionalnom zakonodavnom zasjedanju na razmatranje.

Kineski sudovi na svim razinama su u 2020. zaključili 466 000 prvostupanjskih predmeta povezanih s pravima intelektualnog vlasništva, što je za 11,7% više nego prošle godinu. Odštete za kaznena djela povezana s pravima intelektualnog vlasništva su u prošloj godini porasle za 79,3%.

Vrhovni narodni sud je u 2020. izdao 10 sudskih tumačenja i normativnih dokumenata povezanih s pravima intelektualnog vlasništva kako bi se olakšao teret nositeljima prava i povećale naknade za povrede, navedeno je u izvješću.

Kina je također poboljšala kazneni sustav odštete zbog kršenja prava intelektualnog vlasništva i ojačala ulogu VNS-a u slučajevima povezanim s pravima intelektualnog vlasništva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.