Kina uvodi potvrde o cijepljenju

Kina je uvela digitalne potvrde za cijepljenje protiv COVID-a za svoje građane koji namjeravaju putovati preko granice, pridružujući se ostalim državama koje su izdale slične dokumente dok traže načine na koje da otvore svoja gospodarstva.

Kako se globalno provode programi cijepljenja, nekoliko država, uključujući Bahrain, već je uvelo potvrde za cijepljene ljude, a Europska unija složila se da će pripremiti “putovnice” za cijepljene osobe pod pritiskom južnih država koje ovise o turizmu.

Kineske potvrde o cijepljenju sadržavat će detalje o informacijama o primatelju cjepiva protiv COVID-a i rezultatima testa na koronavirus, objavio je na svojoj internetskoj stranici odjel za konzularne poslove kineskoga ministarstva vanjskih poslova.

Ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u nedjelju da je svrha potvrde postići međusobnu provjeru podataka poput testa nukleinske kiseline i cijepljenja te pridonijeti sigurnoj interakciji ljudi.

Zasad se ne zna s kojim državama se Kina dogovara o priznavanju potvrda o cijepljenju.

Kina je osim toga najavila ublažavanje karantenskih ograničenja za ljude koji stignu u Kinu, a već su cijepljeni protiv COVID-a.

U veljači je glasnogovornik kineske zdravstvene komisije rekao da bi postojeći zahtjevi za karantenom trebali ostati na snazi za ljude koji dolaze u Kinu, jer je moguće da su cijepljeni ljudi još uvijek zarazni.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.