Odbor za ustav i zakon Svekineskog narodnog kongresa razmatra nacrt izmjena i dopuna zakona o Svekinskom narodnom kongresu i odluku o Hong Kongu

Odbor za ustav i zakon Svekineskog narodnog kongresa je u ponedjeljak razmotrio nacrt izmjena i dopuna Organskog zakona i Poslovnika kongresa, kao i nacrt odluke o poboljšanju izbornog sustava Posebne upravne regija Hong Kong.

Dokumenti se pregledavaju na četvrtom zasjedanju 13. saziva Svekineskog narodnog kongresa.

U izjavi objavljenoj nakon sastanka odbora u ponedjeljak stoji kako su nacrti izmjena i dopuna relativno zreli i kako će odbor predati izvješće o rezultatima vijećanja i nacrte odluka o revizijama dva dokumenta predsjedništvu sjednice, koje će odlučiti o podnošenju nacrta odluka o revizijama poslanstvima Svekineskog narodnog kongresa radi daljnjeg vijećanja.

U izjavi je također navedeno kako članovi Odbora za ustav i zakon Svekineskog narodnog kongresa smatraju kako je sadržaj nacrta odluke kongresa o Hong Kongu nužan i izvediv. To je novi ustavni institucionalni aranžman za unaprjeđenje razvoja demokratskog političkog sustava prilagođenog stvarnosti Hong Konga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.