Glasnogovornik: Kina poziva britansko regulatorno tijelo za komunikacije da zaustavi političke manipulacije

Kina poziva britanskog regulatorno tijelo za komunikacije Ofcom i određene pojedince da se odmah prestanu baviti političkim manipulacijama i isprave svoje pogreške, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Zhao Lijian je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji reagirajući na izvješća da je Ofcom kaznio China Global Television Network (CGTN) novčanom kaznom u iznosu od 225 000 britanskih funti zbog “kršenja pravila o poštenju, privatnosti i nepristranosti”, samo nekoliko tjedana nakon što je toj mreži oduzeo licencu za emitiranje u Britaniji.

“Zabrinuti smo zbog odluke koju je donio Ofcom i čvrsto se protivimo njegovim ponovljenim naporima za stvaranje prepreke kineskim medijima prilikom normalnog izvještavanja o vijestima u Britaniji. Još jednom pozivamo Ofcom da opozove svoju pogrešnu odluku”, rekao je Zhao.

CGTN u svojim izvješćima uvijek slijedi načela objektivnosti i nepristranosti. Kina je više puta izrazila čvrsto protivljenje Ofcomovoj odluci o samovoljnom ukidanju prava emitiranja satelitskog informativnog kanala na engleskom jeziku CGTN-a u Britaniji, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.