U Osijeku je potpisan Sporazum o suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti “Građanski odgoj i obrazovanje”. Riječ je o programu koji se već provodi u pet osječkih osnovnih škola, a koji će od sljedeće školske godine biti uvršten i u nastavne planove sedmih i osmih razreda. Građanski odgoj kao izvannastavna aktivnost provodi se pod okriljem programa “Osijek to GOO”.

Snalaženje u mnoštvu medijskih sadržaja, te potraga za istinitim i točnim informacijama samo su neke od vještina koje je važno ugraditi mladima kao budućim aktivnim članovima zajednice. U sklopu građanskog odgoja u školama se obrađuju učenicima bliske i razumljive teme.

Osječki model suradnje udruga koje se bave edukacijsko-odgojnim radom, lokalne samouprave i osnovnih škola jedinstven je u Hrvatskoj. Riječ je o vrsti cjeloživotnog obrazovanja od kojega će koristi imati i društvo i pojedinci.

Nakon petih i šestih razreda građanski odgoj od sljedeće školske godine ulazi i u nastavne programe starijih razreda. Poučavanje će biti kombinacija formalnih i neformalnih znanja, a učenike očekuju i novi udžbenici.

Potpisivanjem Sporazuma osječke su se udruge obvezale pružiti potporu nastavnom osoblju putem dodatnih edukacija i suradnje sa stručnjacima za provedbu građanskog odgoja u osnovnim školama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.