Xi pozvao na dobar početak jačanja vojne i nacionalne obrane u razdoblju 2021.-2025.

Predsjednik Xi Jinping je u utorak naglasio ostvarenje dobrog početka u jačanju nacionalne obrane i oružanih snaga tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021. – 2025.).

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao dok je prisustvovao plenarnom sastanku izaslanstva Narodnooslobodilačke vojske i Narodne oružane policije na četvrtom zasjedanju 13. Svekineskog narodnog kongresa, vrhovnog kineskog zakonodavnog tijela.

Obraćajući se na sastanku je Xi pohvalio cijele oružane snage radi postizanje ciljeva i misija za 2020. Unatoč epidemiji bolesti COVID-19 i složenih domaćih i međunarodnih okolnosti.

Naglašavajući vojni razvoj predvođen inovacijama je Xi pozvao na jačanje nastojanja i konkretnije mjere u potrazi za neovisnim inovacijama u znanosti i tehnologiji, kako bi se u potpunosti iskoristila uloga znanosti i tehnologije kao strateške potpore vojnom razvoju.

Ističući “nestabilnosti” i “neizvjesnosti” u trenutnim kineskim sigurnosnim okolnostima je Xi rekao da cijele oružane snage moraju uvijek biti spremne odgovoriti na sve vrste složenih i teških situacija, odlučno zaštititi nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese te pružiti snažnu podršku potpunoj izgradnji moderne socijalističke zemlje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.