Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Kina se protivi stranom uplitanju i uvjerena je u svjetliju budućnost Hong Konga

Kina ima nepokolebljivu odlučnost i povjerenje u provedbu načela “jedna zemlje, dva sustava” ta čvrstu volju za protivljenje stranom uplitanju u kineske unutarnje stvari, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova o odluci povezanoj s Hong Kongom usvojenoj u četvrtak.

Odluka o poboljšanju izbornog sustava Posebne upravne regije Hong Kong (HKSAR), usvojena na četvrtom zasjedanju 13. saziva Svekineskog narodnog kongresa je važan korak za podršku i poboljšanje načela “jedne zemlje, dva sustava”. i zaštititi trajnu stabilnost i sigurnost u regiji, rekao je glasnogovornik.

Odluka će pružiti jače institucionalno jamstvo za punu provedbu principa da domoljubi upravljaju Hong Kongom, dodao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je rekao da će ovaj potez bolje podržati sveukupne i temeljne interese društva Hong Konga te pridonijeti stalnom napretku demokratskog sustava Hong Konga i stabilnoj praksi načela “jedna zemlja, dva sustava”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.