Ured za vezu: Poboljšanje izbornog sustava će unaprijediti dugoročni prosperitet i stabilnost Hong Konga

Odluka o poboljšanju izbornog sustava Posebne upravne regije Hong Kong, koju je usvojio Svekineski narodni kongres (SNK) je nužan potez za osiguranje dugoročne sigurnosti i stabilnosti Hong Konga te je zakonita, legitimna i progresivna, priopćio je u četvrtak Ured za vezu Središnje narodne vlade u Hong Kongu.

Potez u potpunosti odražava kolektivnu volju cijelog kineskog naroda, uključujući sunarodnjake iz Hong Konga, za zaštitom nacionalnog suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interese te održavanje dugoročnog prosperiteta i stabilnosti Hong Konga, rekao je glasnogovornik ureda za vezu.

Odluka je nužan potez države za pridržavanje i poboljšanje načela “jedna zemlju, dva sustava” na ustavnoj razini i osiguravanje dugoročne sigurnosti i stabilnosti Hong Konga, rekao je glasnogovornik.

Svi krugovi i stanovnici Hong Konga su pozvani na davanje prijedloga za poboljšanje izbornog sustava, rekao je glasnogovornik, dodajući kako će zajednički napori pomoći Hong Kongu da ostvari svijetlu budućnost i da načelo “jedna zemlja, dva sustava” održi stabilnost i napredak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.