Biden: Broj umrlih od bolesti COVID-19 u SAD-u je veći od ukupnog broja poginulih u Prvom i Drugom svjetskom ratu te Vijetnamu i napadima 11. rujna

Američki predsjednik Joseph Robinette Biden je 11. ožujka u 20:00 po istočnom američkom vremenu objavio televizijski govor naciji. Prema CNN-ovom izvješću, Biden je također spomenuo broj umrlih od bolesti COVID-19 u prošloj godini.

CNN je objavio kako je Biden tijekom govora iz džepa izvukao karticu na kojoj stoji trenutni broj Amerikanaca umrlih od bolesti COVID-19.

„Do sad“, rekao je Biden, je „u SAD-u 527 726 osoba umro od bolesti COVID-19, što je više od ukupnog broja poginulih Amerikanaca u Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu, Vijetnamskog ratu i napadima 11. rujna. Među njima su naši muževi i žene, sinovi i kćeri, djedovi i bake, prijatelji i susjedi, mladi i stari. Rodbina koju su ostavili ne može dostojno žaliti za njima, čak niti održavati pogrebe za njih.“ Prema Bidenovim riječima, sve prošlogodišnje žrtve bolesti COVID-19 nisu umrle samo od virusa, već i od usamljenosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.