Ekipa SZO-a i Kine predlaže nastavak istrage ranih slučajeva bolesti COVID-19 širom svijeta

Zajednička ekipa Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a) i Kine je predložila nastavak potrage za mogućim ranim slučajevima u širem rasponu diljem svijeta.

Liang Wannian, član zajedničke ekipe SZO-a i Kine je navedeno rekao u petak na sastanku s europskim diplomatima o podrijetlu novog koronavirusa.

Liang je rekao da je Kina prevladala pritisak domaće prevencije epidemije kako bi surađivala sa SZO-om na istraživanju traganja za podrijetlom novog koronavirusa. Kineski i SZO-ovi stručnjaci su od 14. siječnja do 10. veljače ove godine radili zajedno u Wuhanu.

Posjetili su devet mjesta, uključujući bolnicu Jinyintan u Wuhanu, tržnicu morskih plodova Huanan i Institut za virologiju u Wuhan pri Kineskoj akademiji znanosti. Ekipa je također razgovarala s lokalnim medicinskim radnicima, laboratorijskim istraživačima, znanstvenicima, tržišnim menadžerima, radnicima u zajednici, oporavljenim pacijentima i obiteljima medicinskih radnika koji su izgubili živote u epidemiji, dodao je.

Zajednička studija je ostvarila pozitivne rezultate i zahvaljujući naporima obje strane, došla do nekih nalaza i zaključaka, rekao je Liang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.