Kina se oštro protivi blaćenju odluke o poboljšanju izbornog sustava Hong Konga u G7

Kina se snažno protivi stranom uplitanju u njene unutarnje poslove, rekao je u nedjelju kineski glasnogovornik reagirajući na izjavu Grupe sedmorice (G7) o kineskoj odluci o poboljšanju izbornog sustava Hong Konga.

Izmjena i unaprjeđenje izbornog sustava Hong Konga u Svekineskom narodnom kongresu (SNK-u) je čisto kineska unutarnja stvar i odluka koja ne dopušta neodgovorne primjedbe niti jedne strane države, rekao je glasnogovornik Ureda za pitanja Hong Konga i Makaa Državnog vijeća.

Izjava G7 iskrivljuje činjenice i njeni neutemeljeni komentari krše međunarodno pravo i osnovne norme međunarodnih odnosa te se očito upliću u kineske unutarnje poslove, rekao je glasnogovornik.

Odluka SNK-a očituje zajedničku težnju svih Kineza, uključujući sunarodnjake iz Hong Konga te se očekuje kakao će poslužiti kao temeljno rješenje za ostvarenje dugoročnog mira i stabilnosti u Hong Kongu, napomenuo je glasnogovornik.

Kina je nepokolebljivo odlučna suprotstaviti se stranim snagama koje se upliću u poslove Hong Konga i kineske unutarnje poslove, dodao je glasnogovornik. “Svako hegemonijsko ponašanje je osuđeno na neuspjeh.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.