Osječka promenada – veliko gradilište

Izgradnja obaloutvrde s priobalnom šetnicom u Osijeku započela je 1967. godine, nakon katastrofalne poplave iz 1965. godine, postupno je dograđivana, no od početka predstavlja najatraktivniji dio grada Osijeka i najljepšu gradsku šetnicu uz rijeku u Hrvatskoj. Trenutno su u tijeku radovi na uređenju novih dijelova obaloutvrde i šetnice, uglavnom na području Donjeg grada.

Radovi na uređenju desne obale rijeke Drave na području grada Osijeka provode se u četiri poddionice, s time da je prva između cestovnog i željezničkog mosta već završena, a u tijeku su radovi na drugoj i trećoj poddionici (od Tranzita s uređenjem nove zimske luke do istočnog kraja obaloutvrde), dok su pripreme za četvrtu poddionicu (Vrbik) u završnoj fazi.

U pratnji predstavnika izvođača radova radilište na Promenadi danas (13. ožujka 2021. godine) obišli su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, župan Osječko-baranjske županije i ujedno član Upravnog vijeća Hrvatskih voda Ivan Anušić te saborski zastupnik Ivan Radić kao član Nacionalnog vijeća za vode.

– Projekt izgradnje šetnice i obaloutvrde u Osijeku provode Hrvatske vode i resorno ministarstvo, znači Vlada Republike Hrvatske. Riječ je o velikoj investiciji, vrijednoj gotovo 100 milijuna kuna, kojom se i na taj način povezuje Donji i Gornji grad. Kada završe svi radovi, uz do sada izgrađeno, imat ćemo 12 kilometara šetnice i biciklističkih staza uz Dravu, novu zimsku luku, nova mjesto za šetnju i odmor s prekrasnim vidicima. Ovaj projekt je jedinstven u Hrvatskoj, a ujedno potvrđuje kako se sve može napraviti ako se želi i hoće – rekao je župan Ivan Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.