Kina na zasjedanju UN-a pozvala Zapad da zaustavi uplitanje pod maskom ljudskih prava

Visoki kineski diplomat je pozvao u ponedjeljak neke zapadne zemlje da se odmah prestanu uplitati u unutarnje poslove drugih zemalja pod izlikom ljudskih prava i istinski rade na zaštiti ljudskih prava.

“Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Kanada i neke zemlje EU-a, zloupotrebljavaju platformu Vijeća za ljudska prava za širenje dezinformacija i upućivanje neutemeljenih optužbi protiv Kine”, rekao je veleposlanik Chen Xu, šef kineske misije pri Uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Kina se čvrsto protivi njihovim optužbama i kategorički ih odbacuje, rekao je Chen na tekućem 46. zasjedanju UN-ovog Vijeća za ljudska prava, dok je ostvarivao pravo na odgovor. “Stavljajući narod u središte je Kina postigla izuzetna postignuća u području ljudskih prava.”

“Kina poziva ove zemlje da odmah zaustave kršenje ljudskih prava vlastitog naroda i naroda drugih zemalja, prestanu se miješati u unutarnje poslove drugih zemalja pod izlikom ljudskih prava i istinski rade na zaštiti ljudskih prava u cijelom svijetu,” rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.