Glasnogovornik: Čelnik UN-a se nada pozitivnom ishodu sastanaka na visokoj razini Kine i SAD-a

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres se nada pozitivnom ishodu sastanka na visokoj razini između Sjedinjenih Država i Kine na Aljasci, rekao je njegov glasnogovornik u utorak.

Kada su ga upitali o nadama glavnog tajnika za sastanak zakazan za četvrtak i petak u Anchorageu na Aljasci, glasnogovornik Stephane Dujarric je rekao: “Nadamo se pozitivnom ishodu. Nadamo se da Kina i Sjedinjene Američke Države mogu pronaći načine za suradnju oko ključnih pitanja, posebno oko klimatskih promjena i obnove svijeta nakon COVID-a.”

“Potpuno razumijemo da između dvije zemlje postoje napetosti i neriješeni problemi, ali bi trebale pronaći načine za suradnju na najvećim globalnim izazovima koji su pred nama”, dodao je.

Yang Jiechi, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-a) i direktor Ureda povjerenstva za vanjske poslove Centralnog komiteta KPK-e i kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi će se sastati s američkim države tajnikom Antonyem Blinkenom i američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Jakeom Sullivanom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.