Kina predstavila mjere za zeleni rast u 2021.

Kina je u utorak predstavila niz mjera za industrijsku nadogradnju i zeleni rast u 2021., rekli su iz Ministarstva industrije i informacijske tehnologije.

Država će radi poboljšanja energetske učinkovitosti ubrzati primjenu velikih podataka i drugih digitaliziranih metoda u upravljanju potražnjom za potrošnjom električne energije i ostalih komunalnih usluga, priopćilo je ministarstvo.

U vitalnim sektorima će se smanjiti otpuštanja ugljičnog dioksida, rekli su iz ministarstva. Dodali su kako će tvrtke u industrijskom sektoru poticati na jačanje napora u dodatnoj nabavi električne opreme i informatizaciji.

Bit će uspostavljeno nekoliko specijaliziranih lokacija za pružanje usluga upravljanja potražnjom za električnom energijom industrijskim poduzećima, priopćilo je ministarstvo.

Kina je u nacrtu 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.) nacionalnog gospodarskog i društvenog razvoja i dugoročnim ciljevima do 2035. naglasila upravljanje očuvanjem energije u ključnim poduzećima koja troše energiju te sustavnu optimizaciju potrošnje energije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.