Kineska medijska grupa održava forum u Pekingu radi razgovora o TV programu o povijesti KPK-e

Stručnjaci i znanstvenici su u ponedjeljak u Pekingu prisustvovali na forumu koji je organizirala Kineska medijska grupa radi razgovora o posebnom TV programu o povijesti Komunističke partije Kine (KPK-e).

“Partijska povijest u klasičnim umjetničkim djelima” je serija od 100 epizoda koja obilježava stogodišnjicu KPK-a. Ističe slike, filmske isječke, mjuzikle i drugi materijale iz prošlosti koji prikazuju povijesne događaje, glavna zbivanja i prekretnice koji su oblikovali Partiju i zemlju.

“Kao poseban TV program koji odražava povijesno putovanje Partije u glavnim medijima, serija prikazuje veličanstvenu povijest Partije kroz epska umjetnička djela i postaje svjedočanstvo slavnog stogodišnjeg rada KPK-e”, rekao je na forumu Shen Haixiong, predsjednik Kineske medijske grupe.

Događanju su prisustvovali povjesničari, umjetnici, predstavnici muzeja i akademici koji su razgovarali o programu, njegovom značaju i karakteristikama. Istaknuli su kako pruža inovativnu priliku za učenje o povijesti KPK-e kroz kulturne artefakte.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.