Xi propisuje rješenja za zdrav razvoj kineske ekonomije platformi

Deveti sastanak Središnjeg odbora za financijska i ekonomska pitanja, kojim je u ponedjeljak predsjedao predsjednik Xi Jinping, je analizirao prednosti i nedostatke kineske ekonomije platformi, ističući potrebu promicanja njenog zdravog razvoja sa strateške visine poticanja novih prednosti u nacionalnoj konkurentnost.

Na ovom sastanku visokog profila je naglašena strateška uloga ekonomije platformi u poticanju nacionalne konkurentnosti i donijet jasan sud o načinu promicanja njenog zdravog razvoja, najavljujući nove razvojne mogućnosti za taj sektor.

Industrijska regulatorna tijela poput Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, Narodne banke Kine i Državne uprave za regulaciju tržišta, su na sastanku predali izvješća koja su naznačila najnoviji razvoj izrade politika koje uključuje ekonomiju platformi.

Broj tvrtki za digitalna tržišta s tržišnom vrijednošću od preko milijardu američkih dolara se u Kini do kraja 2019, povećao na 193. Do tada je od 2014. ukupna tržišna vrijednost internetskih tržnica porasla za gotovo 200%, na 2,35 bilijuna američkih dolara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.