Iskorenjivanje siromaštva poboljšava ženska prava u Kini: Kineski veleposlanik pri UN-u

Iskorenjivanje siromaštva poboljšalo je ženska prava u Kini i dalo snažan poticaj globalnoj provedbi Pekinške platforme za akciju i Agende 2030, rekao je u petak Zhang Jun, stalni kineski predstavnik pri Ujedinjenim narodima.

Iskorenjivanje siromaštva među ženama kritično je područje zabrinutosti Pekinške platforme za akciju i fokus kineskih napora za smanjenje siromaštva, Zhang je iznio na webinaru na temu “Žene i iskorjenjivanje siromaštva: obećanje Pekinške deklaracije i platforme za akciju”.

Kina je postigla potpunu pobjedu u iskorjenjivanju siromaštva, s oko 99 milijuna ruralnih siromašnih koji su izvučeni iz siromaštva od veljače 2021., od čega su polovica žene, napomenuo je.

To je postignuće sveobuhvatno unaprijedilo gospodarski i socijalni razvoj Kine i otvorilo široke izglede za postizanje rodne ravnopravnosti i održivog razvoja, rekao je Zhang.

“Gledajući naprijed, još uvijek je dug put do uklanjanja apsolutnog siromaštva i postizanja rodne ravnopravnosti u cijelom svijetu. Važno je da zemlje uzmu u obzir svoje nacionalne uvjete i istraže načine koji odgovaraju njihovim vlastitim potrebama da postave temelje i otvore prostor za razvoj žena “.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.