Kina najavljuje nova velika otkrića na nalazištu Sanxingdui

Kineski arheolozi najavili su u subotu da su na legendarnom nalazištu Sanxingdu Ruins na jugozapadu Kine otkrivena neka nova velika otkrića, koja će pomoći u rasvjetljavanju kulturnog podrijetla kineske nacije.

Arheolozi su na nalazištu Sanxingdui u pokrajini Sečuan pronašli šest novih žrtvenih jama i iskopali više od 500 predmeta starih oko 3000 godina, objavila je Nacionalna uprava za kulturnu baštinu u glavnom gradu pokrajine Chengdu.

Nove jame nalaze se uz dvije žrtvene jame otkrivene 1986. Zajedno čine područje na kojem su ljudi drevne civilizacije Shu prinosili žrtve nebu, zemlji i svojim precima, i molili za prosperitet i mir, navodi Tang Fei, voditelj tim za iskapanja u Sanxingduiju i voditelj Instituta za istraživanje kulturnih relikvija i arheologije pokrajine Sečuan.

Nalazište Sanxingdui Ruins nalazi se među 10 najboljih arheoloških nalaza u Kini 20. stoljeća. Smatra se da su relikvije površine 12 četvornih kilometara, smještene u gradu Guanghan, oko 60 km od Chengdua, ostaci kraljevstva Shu, koje datiraju oko 4.800 godina i traju više od 2000 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.