Wuhanska studija sugerira da protutijela COVID-19 sprečavaju ponovnu infekciju najmanje 9 mjeseci

Oko 40 posto pacijenata pozitivnih na COVID-19 u Wuhanu, glavnom gradu pokrajine Hubei u središnjoj Kini, ima antitijela koja mogu pružiti zaštitu od ponovne zaraze virusom najmanje devet mjeseci, navodi se u novom članku objavljenom ovog tjedna u medicinskom časopisu The Lancet .

Prema studiji, prilagođena pozitivna stopa COVID-19 u gradu koji je virus najviše pogodio početkom prošle godine bila je samo 6,9 posto, što ukazuje da je samo mali dio gradskog stanovništva bio zaražen nakon izbijanja epidemije.

“Procjena udjela populacije zaražene COVID-19 i imunosti ključna je za određivanje učinkovitih strategija prevencije i kontrole kako bi se smanjila vjerojatnost budućeg ponovnog oživljavanja pandemije”, rekao je Wang Chen, vodeći autor članka i predsjednik Kineske akademije medicinskih znanosti i Medicinskog fakulteta Peking Union.

Prvo dugoročno istraživanje seroprevalencije u Wuhanu, studija je testirala antitijela na COVID-19 na više od 9500 stanovnika nakon ukidanja gradske blokade početkom travnja 2020. Nadzorni testovi uzoraka krvi provedeni su u lipnju te u razdoblju između listopada i prosinca kako bi se ispitalo jesu li prisutna antitijela.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.