Cjepivo za COVID-19 možda nema odgovarajući učinak na neke ljude

“Ljudima koji žive u područjima niskog rizika u Kini je sada dozvoljeno putovanje unutar zemlje,” objavili su zdravstveni dužnosnici na konferenciji za novinare održanoj u nedjelju u Pekingu.

Kinesko zdravstveno povjerenstvo je priopćilo kako je u zemlji primijenjeno 75 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, a kampanja cijepljenja se nastavlja za ljude starije od 60 godina.

Zdravstvene vlasti su također priopćile da Kina širi proizvodnju cjepiva kako bi zadovoljila potražnju ljudi u zemlji i inozemstvu.

“Što se tiče učinkovitosti cjepiva, ono štiti većinu ljudi, naročito od ozbiljnih simptoma. Za neke pojedince ono možda neće imati zadovoljavajući učinak. No, prvo moramo stvoriti imunitet stada cijepljenjem većine ljudi,” rekao je Wang Huaqing, glavni stručnjak za plan imunizacije u Kineskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Tijekom tiskovne konferencije su stručnjaci vodećeg kineskog proizvođača cjepiva, Sinovaca, također govorili o upotrebi svog cjepiva u drugim zemljama.

“Od prošlog prosinca je Sinovacovo cjepivo odobreno za uporabu u gotovo 30 zemalja, uključujući Kinu, Čile, Brazil i Tursku. To uključuje hitnu upotrebu te uvjetni i formalni popis. Također se koriste u masovnom cijepljenju”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.