Pandemija i osobe s invaliditetom

Covid pandemija na silu nam je promijenila navike i ugušila naš društveni život: kafići, klubovi i restorani su zatvoreni, a druženja su nam gotovo zabranjena. Sve nas to tišti, a zamislite da ste osoba s invaliditetom ili poteškoćama u razvoju, i da vam je jedini društveni život izvan obitelji u specijaliziranim udrugama, radionicama i igraonicama koje su sad zatvorene, uz sve poteškoće, s kakvom se razinom tjeskobe još dodatno moraju nositi?

Otkad je započela pandemija, u udruzi CeDePe koja djeluje za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i ostalim motoričkim teškoćama i nema previše aktivnosti u zadnjih godinu dana – to je ostavilo i neke posljedice, kako na udrugu, tako i na njezine korisnike.

– Cijela ova situacija nas je prisilila da promijenimo način rada, jer u našim uslugama i udruzi imamo preko 120 korisnika, koji svakodnevno dolaze i koriste naše sadržaje. Pandemija nas je iznenadila, jer se nismo nikad našli u toj situaciji. Udruge nemaju veliki broj zaposlenih iz različitih područja, koji bi mogli djelovati u ovako stresnim situacijama. Sami smo morali donijeti neke odluke, za koje nismo ni znali jesu li dobre i potrebne, kazala je Zvjezdana Delić, izvršna direktorica udruge CeDePe za emisiju HTV-a Dobro jutro, Hrvatska.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.