Glasnogovornica: Traženje podrijetla bolesti COVID-19 ne smije biti ometano ni napuhavano

Identificiranje podrijetla novog koronavirusa je složeno znanstveno pitanje koje trebaju rješavati stručnjaci te ne bi smjelo biti ometano ni napuhavano, rekla je u četvrtak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Hua Chunying je navedeno izjavila na dnevnoj tiskovnoj konferenciji, ističući kako Kina održava otvoren i transparentan pristup u traganju za podrijetlom bolesti COVID-19.

Dodala je da radovi na pronalaženju podrijetla uključuju razne zemlje i regije i da bi ih znanstvenici širom svijeta trebali zajednički provoditi.

“Sve strane bi trebale zadržati znanstveni stav i pustiti stručnjake da rade ovaj profesionalni posao, umjesto da pretjeruju ili stvaraju smetnje”, rekla je glasnogovornica.

Nazvavši komentare traganja za podrijetlom bolesti COVID-19 nekih američkih političara “političkom manipulacijom” je Hua upitala mogu li Sjedinjene Američke Države biti otvorene i transparentne poput Kine te pozvati međunarodnu stručnu ekipu radi istrage, suradnje i istraživanja ili otvoriti svoju istraživačku bazu u Fort Detricku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.