Hrvatski sabor će glasovati o odgodi popisa stanovništva

Hrvatski sabor će, među ostalim, glasovati o odgodi popisa stanovništva, interpelaciji o radu Vlade vezano uz način dodjele i raspolaganje sredstvima fondova u sklopu EU projekta Slavonija, Baranja i Srijem te osnivanju sveučilišta obrane i nacionalne sigurnosti.

Zastupnici će glasovati o Vladinom Prijedlogu izmjena Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. kojim se predlaže odgoda popisa zbog epidemiološke situacije s covidom-19 i provede u dvije faze od 13. rujna do 17. listopada. U prvoj fazi bi se provodio samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-građanin, a u drugoj bi to na terenu obavljali popisivači, osobnim intervjuom sa stanovništvom.

Izmjenama Zakona o popisu stanovništva, za koje Vlada predlaže hitnu proceduru, prva faza popisa provodila bi se od 13. do 26. rujna, umjesto od 1. do 10. travnja, a druga od 27. rujna do 17. listopada, umjesto od 16. travnja do 7. svibnja. Referentni trenutak popisa je stanje na 31. kolovoza, umjesto na 31. ožujka. U slučaju da se, zbog pojave posebnih okolnosti, popis ne bude mogao provesti u utvrđenim rokovima, Vlada će utvrditi nove rokove posebnom odlukom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.