Kina izdala plan poticanja novih vrsta potrošnje

Kina je u četvrtak objavila plan poticanja novih vrsta potrošnje i zaštite prava i interesa zaposlenih u novim poslovnim modelima.

Plan, koji su izdali Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme i još 27 vladinih odjela, zahtijeva nove politike za osiguravanje osnovne razine prava i naknada zaposlenika, u područjima kao što su plaće, radno vrijeme, sigurnost na radnom mjestu i socijalno osiguranje.

Prema planu se usluge zapošljavanja i socijalnog osiguranja za zaposlene na fleksibilnim poslovima trebaju omogućiti na Internetu.

Uložit će se nastojanja u poticanje novih poslovnih obrazaca u maloprodaji, navedeno je u planu, koji poziva na razvoj beskontaktne kupovine, digitaliziranih lanaca maloprodajnih trgovina i ekonomije prijenosa uživo.

Plan poziva na razvoj sektora “Internet plus zdravstvo” te predviđa uspostavu pravila za regulaciju internetskih zdravstvenih usluga i bolnica.

Nastaviti će se promicati digitalna kulturna industrija i turizam, a internetsko obrazovanje treba razvijati uredno, navedeno je u planu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.