Održana panel rasprava za mlade

U prostoru Stare pekare neformalna skupina mladih Hangout održala je javnu panel diskusiju o održivom razvoju. Na panel diskusiji raspravljalo se o održivom razvoju – zašto je bitan, koje su prepreke u njegovoj provedbi te koja je uloga i doprinos udruga i mladih u educiranju javnosti i promicanju ideje održivog razvoja.

Panelisti koji koji su podijelili svoje znanje s javnosti bili su profesorica Ljiljana Vidović, Mislav Barić (stručni suradnik iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek) i Mirna Šostarko (predstavnica „Mladforme“ – aktivističke neformalne inicijative mladih).  Mladi su mogli čuti i vrlo zanimljive i korisne informacije o problematici zbrinjavanja otpada i recikliranja te o tome kako njih kako mlade motivirati za uključivanje u teme ekologije i održivog razvoja u cjelini.

Mladi, sudionici panela su vrlo aktivno sudjelovali te postavljali vrlo konstruktivna pitanja panelistima.

Također, volonteri su predstavili i sve što se postiglo u sklopu provedbe projekta Drvo solidarnosti, koji se provodi od rujna 2020. godine. Predstavljene su radionica i edukacija o reciklaži, radionica izrade prirodne kozmetike, radionica oslikavanja platnenih torbi. Prikazan je  i film koji su napravili sudionici radionice izrade filma, simboličnog naziva – „Snimi ovo!“.

Volonteri Hangouta se nadaju da će sudionici radionica, ali i svi ostali, postati svjesniji naše povezanosti s prirodom i potrebe za suosjećanjem, i s ljudima i s prirodom – jer promjena kreće od nas.

Ova aktivnost održana je u sklopu projekta “Drvo solidarnosti” čiji nositelj je PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, a sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.