Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da posljednjih tjedan dana imamo porast od 47 posto.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da situacija nije dobra i da moramo preuzeti aktivnu ulogu u ovom procesu. Scenarij za ovaj treći val pišemo sami.

Pooštravanje mjera

Ministar unutarnjih poslova te načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je da ne možemo biti zadovoljni sa situacijom jer brojevi rastu.

Ovaj tjedan, u četvrtak bi trebale stupiti na snagu nove mjere. Mi ćemo sigurno razmotriti sve mjere na Nacionalnoj razini i donijeti odluku koja će vrijediti do sredine travnja. S obzirom na situaciju stalno ćemo pratiti razvoj epidemije i ukoliko se pokaže potreba, mjere koje se donesu 1. travnja, moći će se mijenjati i prije isteka roka. Sve će ovisiti kako će se razvijati situacija s koronavirusom. 

Platforma cijepise.zdravlje.hr

Ravnateljica uprave za e-zdravstvo pročitala je priopćenje u kojem stoji da se prijavilo 86.000 osoba i da je riječ o automatskoj poruci. Građani koji su se u međuvremenu cijepili dobili su poruku da su njihovi podaci evidentirani te da mogu očekivati poruku o drugom cijepljenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.