Xi zahvalio kubanskim čelnicima na čestitkama Kini na potpunoj pobjedi u ublažavanju siromaštva

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (CKKPK-a) i kineski predsjednik Xi Jinping je zahvalio kubanskim čelnicima na čestitkama na potpunoj pobjedi Kine u ublažavanju siromaštva.

Xi je navedeno napisao u odgovoru nedavno upućenom Raulu Castru Ruzu, prvom sekretaru Centralnog komiteta Komunističke partije Kube i kubanskom predsjedniku Miguelu Diaz-Canelu.

Napomenuvši kako su Kina i Kuba dobri prijatelji, drugovi i braća je Xi napisao kako se posljednjih godina tradicionalno prijateljstvo dviju zemalja produbljuje, a njihova prijateljska suradnja je ostvarila svestrani razvoj.

U borbi protiv pandemije bolesti COVID-19 su se Kina i Kuba držale zajedno i međusobno podržavale, što je ojačalo njihovo prijateljstvo, dodao je.

Xi je napisao da će Kina, kao i uvijek, podržati Kubu u pridržavanju socijalističkog puta i podići bilateralne odnose na višu razinu.

Castro i Diaz-Canel su ranije pisali Xiju, upućujući tople čestitke u ime Komunističke partije Kube te kubanske vlade i naroda, na potpunoj pobjedi Kine u ublažavanju siromaštva.

Kuba je spremna nepokolebljivo produbiti prijateljske suradničke odnose dviju zemalja, dodali su.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.