Američkim i zapadnim političarima koji blate stanje ljudskih prava u Xinjiangu je bolje da pogledaju vlastitu prljavu povijest

Nedavno je portal RT (Russia Today) o licemjeru i apsurdnosti američkih sankcija prema Kini s opravdanjem ljudskih prava u Xinjiangu prokomentirao: „Jedini razuman odgovor na SAD koje glume zabrinutost za dobrobit stranog muslimanskog stanovništva je smijeh, podsmijeh i ismijavanje.“

Zapravo, u Kini građani gotovo nikad čuli za izraz „prisilni rad“, odnosno tzv. „zločin“ koji su fabricirali SAD i Zapad, jer su Kinezi uvijek vjerovali da je put do bogatstva marljivi rad, što je također pokretač razvoja i napretka Kine. U povijesti SAD-a i Zapada je prisilni rad bio tamna mrlja, koja se nikad ne može izbrisati.

Na primjer, SAD su od početka 18 stoljeća zbog ekspanzije industrije proizvodnje pamuka te zemlje, na jug zemlje dovodile brojne robove iz Afrike kako bi brali pamuk. Prisilno su radili bez prihoda pod bičevima vlasnika farmi te im je život bio gori nego smrt.

Do sada su SAD jedina zemlja na svijetu koja je objavila zabranu ulaska muslimanima, potičući predrasude i progon domaćih muslimana. Vijeće za američko-islamske odnose je 2018. u izvješću pokazalo kako se nakon 2016., u SAD-u pojavilo dvostruko više protumuslimanskih grupa.

Osim toga, SAD su u ime „antiterorizma“ pokrenule ratove u Afganistanu, Siriji i Iraku te uzrokovale da desetine milijuna muslimana ostanu bez kuće i obitelji. Tijekom epidemije bolesti COVID-19 su SAD nastavile ekstremni pritisak na Iran i druge zemlje, zbog čega je tamošnje gospodarstvo u velikoj depresiji, a život građana u vrlo teškom stanju.

Baš ova zemlja koja niti malo ne poštuje muslimane je izrazila veliku zabrinutost za muslimanima u Xinjiangu?! Njihova prava namjera je upravo ugrožavanje radnih mjesta tamošnjih tekstilnih radnika, uznemiravanje tamošnje stabilnosti i suzbijanje razvoja Kine. Kao što je rekao Lawrence Wilkerson, nekadašnji pukovnik američke vojske, „tzv. pitanje Ujgura u Xinjiangu je upravo strateška zavjera SAD-a za uznemiravanje i suzbijanje Kine.“ Steven Kelman, profesor sa Sveučilišta Harvard je rekao da su muslimani u Xinjiangu jedini muslimani koji vole SAD i da američki političari ne brinu o ni jednoj muslimanskoj zemlji.

Zavjera pojedinih američkih i zapadnih političara za suzbijanje Kine korištenjem Xinjianga je razotkrivena pred cijelom svijetom i suočena s odlučnim kineskim protumjerama. Pojedini zapadni mediji i poduzeća ne smiju dozvoliti da budu prevareni i postanu instrument ovih političara. Trebali bi poslušati upozorenje Daniela Dumbrilla, vlogera iz Kanade, nemojte „sudjelovati u stvarnim pokušajima Zapada za ugnjetavanje Ujguru i voditi svijet sve bliže ratu.“

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.